Köpvillkor

 

PRIS/BETALNINGAR

Våra priser anges inklusive moms. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, produktförändringar, prisjusteringar, eventuell slutförsäljning samt uppenbart felaktiga priser. Misstänkta fall av bedrägeriförsök polisanmäls.

När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Energilagret.se som är en del av Energilagret Group Nordic AB (org nr: 556807-4560) . En bekräftelse skickas ut till den e-postadress ni angett vid beställningen.

Fraktvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Energilagret.se ingår ej avtal med personer under 18 år eller omyndiga personer.
Energilagret.se förbehåller sig rätten att neka en order.


ÅNGERRÄTT/RETURER

Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den.

All dokumentation ska bifogas i returförsändelsen. Kunden står för returkostnaderna.

Köparen ansvarar för det returnerade godset till dess att det anlänt till Energilagret.se angivna mottagningsadress.

  • Produkten ska returneras i väsentligt oförändrat skick
  • Produkten får ej vara använd eller trasig.
  • Produkten skall returneras i originalförpackning samt med inneremballage.
  • Produkten skall vara komplett med samtliga tillbehör och originalhandlingar.

Om ovanstående punkter inte uppfylls så kan vi inte godkänna din retur och varan returneras tillbaka till dig samtidigt som du debiteras för fraktkostnaden.

Energilagret.se återbetalar beloppet senast 14 dagar från det att varan är åter på Energilagret.se:s lager. Återbetalningen görs via den betalningsmetod som valdes vid köpet.

Spara alltid följesedeln tills returen är godkänd av Energilagret.se.

Vid retur från kund till Energilagret.se, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.


BESTÄLLNINGSVAROR

Ångerrätt enligt Distansavtalslagen gäller ej för beställningsvaror eftersom dessa är speciellt beställda från leverantör. Varan kan alltså inte avbeställas efter det att beställningsprocessen påbörjats och ej heller returneras efter leverans.

Om en vara definieras som Beställningsvara anges detta under Köp-knappen på avsedd produkts produktsida.


GARANTIER

Energilagret.se lämnar inga ytterligare garantier utöver respektive tillverkares specificerade garantier. Garantitiden kan skilja sig åt mellan olika produkter. Kontakta oss gärna för information om garantirutinerna kring den produkt du är intresserad av, helst innan köp om du är osäker.


LEVERANSER

När din vara är reserverad för upphämtning på lagret skickas ett leveransbesked till dig. Den angivna leveranstiden är ett preliminärt avsändningsdatum. Du som kund kommer att bli aviserad av speditören innan leverans och får då närmare information om leveranstid. Våra hemleveranser sker under dagtid om inget annat anges.

För alla leveranser gäller transport fram till tomtgräns på körbar väg om inget annat anges. Om du bor i ett lägenhetshus levereras varorna till porten. Om du bor i ett bostadsområde med någon form av tillträdeshinder levereras varorna så långt det är farbar väg.

Vid mottagande av varorna ska de inspekteras noggrant innan leveransen kvitteras. Om det finns synliga skador på emballage eller på varan ska detta noteras på fraktsedeln innan du kvitterar den. Fraktbolaget ställer ej av gods utan kvittens av kund eller för kundens räkning ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs. Vid fraktkostnad finns detta specificerat på orderbekräftelsen.


VID PALLFÖRSÄNDELSE OCH STÖRRE GODS

Plats: Du kan få din beställning levererad var som helst där en lastbil med en längd på 15 meter och en höjd på 4,5 meter kan passera. Vägen ska vara asfalterad och fri från hinder. Detta förutsätter att platsen är åtkomlig för en gaffeltruck och inte ligger mer än 300 meter från lastbilen.

Närvarande vid leverans: Någon måste vara närvarande för att ta emot leveransen. Om ingen är närvarande kommer ett andra leveransförsök att göras senare, för vilket ytterligare avgifter kommer att tas ut.


LAGERHYRA

Om du inte kan ta emot din hemleverans inom 7 dagar från avisering blir du debiterad en extra hanteringskostnad om 495 kr per dag och försändelse.


LEVERANS TILL ÖAR

Vid leverans till öar som saknar broförbindelse avtalas särskild leverans med avseende på pris, leveranstid och leveranssätt.


ÄNDRINGAR

När varan har lämnat lagret går det inte att göra några ändringar. Därför är det extra viktigt att ni kontrollerar att alla uppgifter är korrekt ifyllda.


LEVERANSFÖRSENINGAR

Vid leveransförseningar informeras du om möjligt alltid om dessa. Orsaker till leveransförseningar är till exempel när en leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till Energilagret.se.

Energilagret.se ersätter inte leveransförseningar. Boka aldrig installation/hantverkare innan du mottagit och kontrollerat varan.


TRANSPORTSKADA

Om du vid mottagandet mot förmodan upptäcker att försändelsen är transportskadad, antingen på produkten eller på emballaget, ber vi dig att genast, på plats, anmäla detta till fraktbolaget genom att notera skadan på fraktsedeln innan leveransen kvitteras.

Anmäl därefter skadan direkt till vår kundservice så att vi på bästa sätt kan hjälpa dig med reklamationen. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts på försändelsen. Skadan ska anmälas till oss inom fem (5) arbetsdagar från mottagandet av leveransen. Det är därför viktigt att du emballerar av och inspekterar dina produkter noggrant direkt efter att leveransen har utförts.

Om skada har uppstått så får du inte använda produkten utan du ska omgående kontakta vår kundservice. Det är också viktigt att du sparar emballaget så att skadan ska kunna besiktigas vid handläggning av skadeärendet.

Varukorg
Rulla till toppen